Sauvignon
Typický projev vína
Vůně s elegantní odrůdovou charakteristikou angreštu a zralých citrusů. Plná, bohatá extraktivní chuť s dotekem ovoce a minerálů. Příjemná pikantní kyselina s dlouhým závěrem.
Poloha a orientace
Severní svah Vinného vrchu obce Vrbovec ve vinicích „Šác“
Rok výsadby
2015
Fermentace a zrání
Vyrobeno pomocí řízené macerace za doprovodu spontánního kvašení a zrání v akátových sudech nebo nerezových tancích..
Sauvignon
2022
- Polosuché, kabinetní, 5,2 g/l zbytkového cukru a 8,3 g/l kyselin
- Nádech peckovin a bylin
- Šťavnatá chuť s jemnou kyselinou
2022 - Blanc
(zakvašeno v nerezovém tanku)
- Polosuché, kabinetní, 5,2 g/l zbytkového cukru a 8,3 g/l kyselin
- Nádech peckovin a bylin
- Šťavnatá chuť s kyselinou v dochuti
2021
- Suché, jakostní, 6,4 g/l zbytkového cukru a 8,0 g/l kyselin
- Vůně travin, sladko-kyselého ovoce a peckovin (ananas, nektarinka až broskev)
- Šťavnatá chuť angreštu
- Oceněno stříbrnou medailí na AWC 2022
2021 - Blanc
(zakvašeno čistou kulturou kvasinek)
- Suché, jakostní, 7,5 g/l zbytkového cukru a 8,0 g/l kyselin
- Tóny černého bezu, kůry grepu a citrusů
- Svěží ovocná chuť citrusů
- Vyrobeno za pomocí šlechtěných kvasinek na nerezovém tanku
2020
- Suché, kabinetní, 3,0g/l zbytkového cukru
- Víno s nádechem peckovin
- Šťavnatá chuť s jemnou kyselinou
Kód | Kód: SA22 |
---|---|
Kategorie: | Ročníky |
? SA20: | suché, kabinetní, 3,0g/l |
? SA21: | suché, jakostní, 6,4 g/l zbytkového cukru a 8,0 g/l kyselin |
? SA21Blanc: | suché, jakostní, 7,5 g/l zbytkového cukru a 8,0 g/l kyselin |
? SA22: | Polosuché, pozdní sběr, 8,3 g/lzbytkového cukru a 7,4 g/l kyselin |
? SA22Blanc: | Polosuché, kabinetní, 5,2 g/lzbytkového cukru a 8,3 g/l kyselin |